Om kennel Million Arch

I Söderhamns fantastiska skärgård bor vi tillsammans med våra hundar. Vi har förmånen att bo en stor del av vår tid i Kaven, Ljusdal med skog och magisk natur inpå husknuten. Det finaste i vårat landskap i två hem. Hundarna ser nog Kaven mest som sitt riktiga hem, där bor hundarnas husse Johan. Jag har två barn som lever tillsammans med hundarna, dom är uppvuxna med hundar och ser dom som en stor och viktig del av familjen. Hundarna är med oss på allt möjligt vi tar oss an. Vi tillbringar stor del av vår tid ute och till hundarnas stora lycka bor vi intill havet & skogen, det är en väldigt berikande del i deras liv och välmående. Vår målsättning med hundarna och aveln är att arbeta långsiktigt med kvalité och mentalitet. Vi gör allt vi kan för att ge våra hundar optimala förutsättningar att nå sin fulla potential samt att valpar uppfödda här får den bästa starten, grunden, kärleken och tryggheten i livet. 


 

Om mig

Helena Johnsson

Jag är i grunden en riktig hästtjej, numer ägnar jag mig helt åt hundar!


Min första hund var otroligt efterlängtad, när 18 års dagen var kommen & körkortet var mitt åkte jag tillsammans med min syster för att hälsa på och köpa en 8 veckors Kleinspitz valp, ingen förälder kunde stoppa mig nu. Hem kom vi med 7 månader gamla "Hassel" Lillhamras Vidstige. Den svarta lilla och så högt älskade nya familjemedlemen var nu min. Glädjen var total. När jag flyttade hemifrån valde Hassel vänligt men bestämt att bo kvar med mamma och pappa.


Det tog inte så lång tid innan "Kelly" min hjärtevän och följeslagare kom in i mitt liv. Lejonbols Sir Tristan, Samojeden med det största hjärtat & den mest självständiga hund jag mött. Kelly tände glöden till mitt idag genuina hundintresse. 


Tävlings & träningsmänniska som jag är gjorde att jag började se mig om efter en till hund och en passande ras. Sedan stalltiden har jag haft ett gott öga till Border Collie, under ett års tid läste jag det mesta om de flesta hundraser innan jag bestämde mig för denna fantastiska ras, Australian Shepherd.


Valet av kennel tog också lång tid och sedan väntan på att 8 veckors dagen var kommen, jag var helt pirrig, sov inte många minuter under natten på det där hotellet innan jag äntligen fick åka och hämta min alldeles egna första Aussie, Storm.


Storm är början på precis allt som nu utvecklats till där vi nu är. 

Jag har aldrig tidigare haft några tankar på att skaffa tik eller uppfödning, kärleken till rasen och dessa fantastiska individer gör det helt omöjligt att låta bli.


Jag är extremt petig och pedant med mina hundar, dom lever ett riktigt härligt hundliv där dom lortar ned sig och rör sig till mesta del helt fritt. Hundarna fodras enbart med kvalitetsfoder, pälsarna sköts med kvalitetsprodukter. Inget kring hundarna sker utan noga överväganden.


Jag själv ser till att hålla mig uppdaterad och påläst, jag har ett brinnande engagemang över att göra det mesta så bra som möjligt med en stor portion vanligt vett och med en sund inställning där hundarnas välmående sätts absolut främst i allt.


Jag har gått Svenska Kennelklubbens 10 veckor långa distansutbildning om hundars beteende samt Uppfödarutbildningen på 22 veckor. 


Jag har erfarna hunduppfödare till stor och ovärderlig hjälp, det är en stor trygghet och utvecklingsmöjlighet för mig.